‘Ik heb iemand anders ontmoet’

Spreid de gekte!

Je kent dat wel. Je hebt een man leren kennen en al geruime tijd spreken jullie af, sturen jullie elkaar ondeugende smsjes en ontpoppen er zich levensgrote vlinders in je buik. Het leven lacht je toe en de gedachte aan jullie ontluikende liefde heeft je al meerdere keren wilde dromen bezorgd.

Tot plotseling zijn naam bovenin je mailbox prijkt met het onderwerp: ‘sorry’ Je durft eigenlijk niet te kijken, want niets dat begint met ‘sorry’ en is verpakt een e-mail, kan met goed nieuws eindigen. Dan overwin je je angst en lees je de allesvernietigende woorden: ‘het spijt me, ik heb iemand anders ontmoet’. De rest van de uitleg in de e-mail had net zo goed Chinees kunnen zijn. Met een keiharde knal spat de droombubbel over die reis naar Brazilië uit elkaar en je eierstokken beginnen oorverdovend hard te rammelen. Je emoties spuien gedachten als: ‘Waarom!? Het leek zo mooi! Hij had de vader van mijn kinderen moeten worden!’ Maar je bent vooral boos! Boos op die smeerlap! ‘Wie denkt hij wel niet dat hij is?’ Jou weken- of maandenlang aan het lijntje houden, terwijl hij in de tussentijd lekker zijn ogen openhoudt of er iets beters voorbij komt.

Je wilt direct op zijn e-mail reageren. Uiteraard iets met de strekking dat hij deze vuile dolksteek op zijn minst recht in je gezicht had mogen geven. Dat hij een lafaard is en je gebruikt heeft en dat je dat nieuwe wijf van hem nog heel veel succes wenst met een loser als hij. Je fantaseert over hem tegen komen in de kroeg om dan een sloot bier in zijn gezicht te gooien. Eén ding weet je zeker: deze man is pure evil. Een directe afstammeling van de duivel en de brandende lavastromen in de hel zijn nog geen straf genoeg voor hem.

Totdat opnieuw een paar weken of maanden verstreken zijn en je weer een nieuwe leuke man hebt ontmoet. Af en toe denk je nog eens terug aan die sukkel. Jullie pasten ook eigenlijk helemaal niet bij elkaar. Hij hield van thuis televisie kijken en jij houdt van bier drinken in de kroeg. Het is maar goed dat het nooit iets tussen jullie is geworden.

Hey, verhip! Is dat niet precies dezelfde conclusie die hij twee maanden geleden al trok toen hij zelf iemand anders ontmoette?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.