Een kans van 1 op 285.000

Spreid de gekte!

Ik denk er al zeker een paar dagen over na, maar ik denk dat het tijd is om de liefde van mijn leven tegen te komen. Ik heb nog weinig ervaring met dit type ontmoetingen. Liefde van mijn leven is zeker niet mijn specialiteit. Schrik van mijn leven daarentegen, maar dat is een heel ander verhaal. Ik begin dus maar eens met een gedegen internetonderzoek.

De eerste pagina die ik open geeft mij al een stomp in mijn buik vol prematuur ontpopte vlinders.

 ‘De kans dat je als single de liefde van je leven ontmoet is slechts 1 op 285.000, zo berekende de Engelse wiskundige Peter Backus door middel van een wiskundige formule. ‘

Dit heeft dan te maken met zowel je eigen kritische blik op de samenleving als de kans dat de wederhelft jou ook maar enigszins aantrekkelijk vindt.

De eerste gedachte die in me opkomt is dat ik met 284.999 mannen zou moeten daten voordat ik dan eindelijk bij de liefde van mijn leven zou aanbelanden. Dat klinkt ondoenlijk vermoeiend, dus ik lees nog even verder tot de conclusie van het artikel.

De deprimerende uitkomst hoeft echter niet tot wanhoop te leiden. Wie minder kieskeurig is dan deze wiskundige, zal zijn kansen allicht vergroten.’

Ondanks dat de alinea oproept om niet wanhopig te zijn, heb ik mijn twijfels bij deze uitspraak. De meest recente tien jaar van mijn leven doen mij vermoeden dat ik moeilijker ben dan de gemiddelde wiskundige. Ik besluit deze Peter Backus eens te googlen. Hij is een dertiger en hij ziet er zeker niet zo wiskundig uit dat slechts één op de 285.000 vrouwen hem maar eventueel zou willen. Maar wat blijkt dan? Peter Backus is getrouwd! Twee jaar nadat hij zijn kansen tot liefde vrijwel had dood-geanalyseerd, heeft hij zijn huidige vrouw ontmoet. Zonder formules, grafieken of andere wiskundige toestanden zelfs. Gewoon toevallig.

Dus ik ben maar weer gestopt met het zoeken naar de liefde van mijn leven, weer gewoon naar mijn werk gegaan en de onaantrekkelijkheid van beginnende wanhoop van me af laten glijden.Ik mag er bovendien toch vanuit gaan dat ik ook iemand anders zijn liefde van zijn leven ben? Waarom zou ik dan degene moeten zijn die moet zoeken? Ik wacht wel gewoon rustig af tot ik door het toeval gevonden word. Net zoals de vrouw van Peter Backus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.