De dilemma’s van een single eter

Spreid de gekte!

Je kent het wel. Je wordt ’s ochtends wakker na een heerlijk nachtje diagonaal in je bed te hebben gelegen en de gedachten over hoe je dag eruit zal zien beginnen langzaam je hoofd binnen te stromen. Het is dinsdag, dus je moet werken. Het regent, dus je gaat waarschijnlijk met de auto naar je werk. En de koelkast is leeg, dus je zult ergens op de dag boodschappen moeten doen.

Boodschappen dus. Avondeten. Nog zo’n uitdaging als alleenwonende single. Ga je fatsoenlijk voor jezelf koken, met als gevolg dat je die fatsoenlijke maaltijd nog drie dagen mag eten? Warm je simpelweg wat groenten, gehakt en rijst op en noem je dat een avondmaaltijd? Of verval je in het ultieme cliché van de single eter en doe je een greep uit het kant- en klaarvak bij de Albert Heijn?

Na deze helse keuze te hebben gemaakt, breekt het volgende dilemma aan: ga je als een keurige beschaafde Nederlander aan tafel eten? Muziekje aan. Kaarsje aan? Met een pijnlijk lege stoel tegenover je? Of plof je op de bank, gooi je je voeten op tafel en zet je de televisie aan? Heerlijk leegtevullend en je hoeft nergens meer over na te denken.

Na het eten doe je braaf de afwas, omdat niemand anders dat voor je doet. Of je laat het lekker allemaal op het aanrecht staan, omdat niemand er iets van zal zeggen. En dan plof je weer op de bank om na een half uur te bedenken dat dit de rest van de week toch echt anders moet. Als een malle sms je je vrienden voor het inplannen van gezellige eetafspraken en na een uurtje kijk je tevreden in je agenda. Alle avonden gezelligheid!

De volgende ochtend word je weer wakker en bedenk je hoe je dag eruit gaat zien. Met een zucht realiseer je je.. afspraken, afspraken, afspraken. Wanneer had je ook alweer een avondje voor jezelf?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.