Boek nu Full Moon Party Trip naar Thailand!

Spreid de gekte!

Als je single bent heb je de pech dat het moeilijker is om iemand middels voor de hand liggende  chantagemiddelen mee op jouw ideale reis te krijgen. Als je dan toch graag die reis wilt maken, dan moet je soms besluiten om in je eentje te gaan. Gelukkig betekent in je eentje, tegenwoordig nooit meer in je eentje, want er zijn duizelingwekkend veel organisaties die groepsreizen, rondreizen, themareizen of singlereizen organiseren.

Maar hoe weet je nou welke reis je moet kiezen? Soms zegt de bestemming en omschrijving al iets over de groep. Boek je bijvoorbeeld een Full Moon Party Trip naar Thailand, dan kun je er vrij zeker van zijn dat de gemiddelde leeftijd 19 is en alle koffers een familiepak condooms bevatten. Boek je een volledig verzorgde Rijnreis, dan begrijp je dat het hoogtepunt van een avond een stevig potje rummikub gaat zijn.

Toch zit daar nog zoveel tussenin. Stel je wilt graag de Transsiberië Express nemen. Wie vindt dat nou eigenlijk leuk? Het trekt wellicht de wat avontuurlijker aangelegde types, maar die kunnen 18 zijn, maar ook 58! En jong en oud is ook warm te krijgen voor een all inclusive reis naar een tropische bestemming in het Caribisch gebied. Je bent nooit te jong of te oud om van de zon te genieten en cocktails te drinken, maar om nou met je verse sixpack tussen twintig rimpelige dames te liggen..

Het prettige van veel georganiseerde reisaanbieders is dat ze over het algemeen wel een leeftijdsdoelgroep specificeren. 18 tot 25, 26 tot 35, 40-plus. Met de betiteling ’50-plus’ begint het stigmatiseren dan ook enigszins. Zeg nou zelf.. Waar denk jij aan bij een 50-plus reis? Mijn vooroordelen dicteren dat het avondprogramma niet later dan 9 uur ’s avonds eindigt en er opblaasbare kussentjes voor extra comfort worden uitgedeeld. Maar is dat echt zo?

Met zo’n leeftijdsbegrenzing ben je al een heel eind, maar er is meer om over na te denken. Als je besluit alleen op reis te gaan, dan wil je natuurlijk niet tussen de gezinnen belanden. Het is toch ieders nachtmerrie om in India rond te banjeren met  10 stellen en 17 schreeuwende kinderen? Gelukkig zijn daar de Singlereizen voor ontworpen. Geen kinderen, geen kleffe stellen, gewoon mensen die het leuk vinden nieuwe mensen te ontmoeten.

Wat ik me dan nog wel bij gebrek aan persoonlijke ervaring afvraag bij Singlereizen.. alleen single rooms? Of ook double rooms? En mag er bij voortschrijdende inzichten geruild worden? Wie het weet, mag het zeggen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.