Snorkelen voor gratis

Spreid de gekte!

We staan inmiddels al 30 minuten voor de duikshop in Tulum. Stacy, Dominic (of Dom voor iedereen die hem langer dan 3 minuten kent), Thomas en ik willen morgen graag snorkelen in cenotes. Ik weet pas sinds een paar uur dat ik dat wil. Ik had geen flauw benul van het bestaan van cenotes tot een overenthousiaste Koreaan me vanochtend 500 foto’s op zijn laptop liet zien.

De werknemer van de duikshop heeft ons uitgebreid uitgelegd wat de snorkeltrip precies inhoudt, hoe lang het zal duren en wat de kosten zullen zijn. Over alle aspecten kan echter onderhandeld worden en daarom staan we inmiddels al een half uur in de brandende zon een plan van actie te smeden. En als ik zeg ‘we’, bedoel ik met name Stacy en Dom.

Alles is te duur voor Stacy en Dom, want samen hebben ze een budget van $50 per dag. Het is gelukkig geen enkel probleem om daar in Mexico van rond te komen, zolang je al je maaltijden samen deelt, zoveel mogelijk in je hostel blijft en zo min mogelijk activiteiten plant. En laten we eerlijk zijn: dat is waarvoor je naar Mexico gaat toch?

Terwijl ik nog maar wat zonnebrandcrème op mijn neus smeer, probeert Dom Stacy ervan te overtuigen, dat als ze de komende dagen geen activiteiten plannen, ze vanavond maar één drankje drinken in plaats van drie en we de medewerker van de duikshop zo ver krijgen dat hij 100 pesos zakt in de prijs, ze deze trip best kunnen doen. Stacy denkt daar anders over. Zij vindt dat we beter terug kunnen gaan naar het hostel, op internet kunnen zoeken of we deze trip ook zelf kunnen doen en het geld van een georganiseerde trip kunnen besparen.

Flexibel als ik ben, vind ik alles prima en ook de rest haalt uiteindelijk zijn schouders op. Het is best verstandig om kritisch en zuinig op je geld te zijn, zo aan het begin van je reis. Terug in het hostel kruip ik samen met Stacy achter haar laptop en sporen we alle forums en reiswebsites op internet af naar informatie over snorkelen in de Dos Ojos cenotes in Mexico.

Na anderhalf uur met een gevoelstijd van anderhalve dag zijn we eruit, maar is mijn enthousiasme voor snorkelen in cenotes exponentieel afgenomen. Ik besluit dat die drie uur van mijn leven me absoluut de extra 5 euro van een georganiseerde trip waard waren geweest.

Terwijl we proosten op een succesvolle zoektocht, ben ik stiekem al mijn eigen zoektocht gestart. Naar minder vermoeiende reisgenoten..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.