Over mij

Ik werd geboren op een dag die ik me niet meer kan herinneren. Het schijnt 16 maart 1985 te zijn geweest. Een zaterdag. Ik groeide op in een dorp op de Veluwe, dat bekend staat om zaken waar ik me godzijdank geen voorstelling van kan maken en leerde op de basisschool om letters op papier te schrijven. Deze letterkunst mondde al snel uit tot veel enthousiaste verhalen die geen verband hielden met de werkelijkheid of hooguit een keer met barbiepoppen uitgebeeld waren.

Geen schoolkrant of schrijfwedstrijd was veilig voor mijn fantasie, met als schokkend resultaat dat in 1997 Friesland zich afscheidde van de rest van Nederland met een hartverscheurende oorlog als gevolg. In mijn brein en korte verhaal tenminste. Mijn ouders wisten het zeker aan het einde van mijn middelbare schooltijd. Ik moest Journalistiek studeren en mijn leraar Nederlands pleitte hartstochtelijk voor de keuze van zijn vakgebied. Ik doe echter graag het tegenovergestelde van wat de wereld van mij verwacht, dus ik besloot Rechtsgeleerde te worden.

Na dat wordingsproces in 2006 succesvol te hebben afgerond, bleek ik helemaal geen zin te hebben in een juridische loopbaan. Ik ging een paar jaar ondernemers helpen bij MKB Servicedesk, tot ik besloot om tot en met 2015 vooral op reis te gaan. De meeste contintenten kwamen aan bod en ik begon een licht absurdistische blog om mijn reisverhalen te beschrijven op www.antisleur.nl. Ik kwam de meest gekke mensen tegen met de meest bijzondere verhalen en leek soms de vuilnisbak voor al het hartenzeer. Het zinsbegin “Ik heb dit nog nooit iemand verteld, maar..” achtervolgt me soms nog steeds in mijn dromen, Thuis in Nederland begon ik samen met Liesbeth Meenink het reisverhalenkanaal In ’t Wilde Weg op TPO Magazine om nog meer avonturen van anderen nooit meer te vergeten. Tussen de bedrijven door schreef ik in 2012 nog een boek over neergestorte vliegtuigen. Samen met mijn vader. En tot op de dag van vandaag typ ik nog even wekelijks ‘Gevallen Helden’ in op Bol.com.

Zoals ieder klein meisje met schrijfambities wil ik ook graag romans schrijven. Maar ik wil me ook nuttig voelen en duizenden uren in je eigen hoofd doorbrengen voelt niet altijd constructief. Toen ik weer eens terugdacht aan “ik heb dit nog nooit aan iemand verteld, maar..” en me dat plezier van herbeleven tijdens de interviews voor In ’t Wilde Weg en Gevallen Helden herinnerde, realiseerde ik me eindelijk wat ik moest gaan doen: Biografieën schrijven.  Een jaar later was Oopus, mijn biografiebureau, geboren.

2 Reacties

 1. Beste Blogger,

  Ik kwam jouw website tegen en vond deze heel mooi! Ik schrijf artikelen over soortgelijke onderwerpen en heb al wat ideeën die wellicht interessant zijn voor jouw lezers.

  Ik vroeg me af of je artikelen van anderen plaatst. Zo ja, heb je hier ook richtlijnen voor?

  Ik zou graag de blogging mogelijkheden met je bespreken!

  ik hoor het graag van je,

  Met vriendelijke groet,
  Timo Bruinsel

  1. Hoi Timo,

   Dank voor je bericht!
   Je mag me de artikelen over soortgelijke onderwerpen en ideeën mailen en dan kan ik kijken of het past.

   Groet, Silvie

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *